Facebook Meter

OSRAM Smart+

Listázás:
Rendezés:

LED lámpa , égő , OSRAM Smart+ , MR16 , GU5.3 , 5W , 36° , CCT , dimmelhető

OSRAM SMART+ - Fényből világosság! - OSRAM Smart+ MR16-os állítható színhőmérsékletű és fényerőszabá..

10,710Ft Nettó ár: 8,433Ft

LED lámpa , égő , OSRAM Smart+ , Mini KIT (E27 8.5W + Switch Mini dimmer) , CCT , dimmelhető

OSRAM SMART+ - Fényből világosság! - OSRAM Smart+ Mini Kit:E27-es állítható színhőmérsékletű és fény..

13,790Ft Nettó ár: 10,858Ft

LED lámpa , égő , OSRAM Smart+ , Mini KIT (E27 10W + Switch Mini dimmer) , RGB , CCT , dimmelhető

OSRAM SMART+ - Fényből világosság! - OSRAM Smart+ Mini Kit:E27-es színes, állítható színhőmérsékletű..

14,990Ft Nettó ár: 11,803Ft

LED lámpa , égő , OSRAM Smart+ , GU10 , 4.5W , CCT , dimmelhető

OSRAM SMART+ - Fényből világosság! - OSRAM Smart+ GU10-es állítható színhőmérsékletű és fényerőszabá..

7,190Ft Nettó ár: 5,661Ft

LED lámpa , égő , OSRAM Smart+ , E27 , 10W , RGB , CCT , dimmelhető , iOS Apple HomeKit kompatibilis

OSRAM SMART+ for Apple HomeKit - Fényből világosság! - OSRAM Smart+ E27-es színes, állítható színhőm..

14,490Ft Nettó ár: 11,409Ft

OSRAM Smart+

OSRAM SMART+ - Fényből világosság!

A világítástechnikai okosrendszereknek köszönhetően, most már olyan funkciók is bekerültek a lámpákba, amelyek túl mutatnak a hétköznapokban elvárt világítástól. Ezeknek a segítségével otthoni világításunkat jobban, praktikusabban, okosabban kitudjuk használni, és éppen végzett tevékenységünkhöz, hangulatunkhoz igazítani. Ilyen az OSRAM új okos termékcsaládja is.


Az OSRAM SMART+ termékei két típusba sorolhatók:

OSRAM SMART+ for Apple HomeKit

Ezeket a termékeket közvetlenül az Apple termékekhez fejlesztették ki. Működésükhöz nem kell más csak egy IOS termék, például iPhone, iPAD, vagy Apple Watch okosóra. Vezérlésük megoldható a Siri-vel, így a hangunkkal tudjuk irányítani fényforrásainkat vagy a HomeKit applikációval.


OSRAM SMART+ (ZigBee)

Az OSRAM és más otthoni okosrendszerek között létrejött együttműködésnek köszönhetően, a SMART+ termékeket számos más okosrendszerbe könnyedén beillesztetjük. Például a ZigBee alapú rendszerekbe is.

Mi a ZigBee?

A ZigBee a Bluetooth-hoz hasonlóan működik. A ZigBee az a vezeték nélküli nyelv, amit a SmartHome eszközök használnak az egymás közötti kommunikációhoz. 

Mivel a Philips Hue rendszer is beszéli a ZigBee nyelvét, így lehetőségünk van egy már meglévő vagy leendő Philips Hue rendszerbe is könnyedén beilleszteni az OSRAM SMART+ fényforrásainkat amennyiben rendelkezünk egy Philips Hue gateway-jel azaz egy Bridge eszközzel.Mi kell az OSRAM SMART+ termékek működéséhez?

Ez az igényeinktől függ. 3 lehetőségünk van:

1. Offline mód: Amennyiben szeretnéd a SMART+ termékeket router, internet, applikáció vagy gateway nélkül használni, erre is lehetőséget van! Az eszközök működéséhez csupán egy távirányító szükséges (SMART+ Switch vagy SMART+ Switch mini). Ha "csupán" fényerőszabályozni szeretnéd eszközeidet, ez egy tökéletes megoldás. További okos funkciók eléréséhez (színes beállítások, időzítések, stb.), már gateway szükséges.

2. Online mód egy okos világítási rendszer részeként: Ha szeretnéd az okoseszközeid minden funkcióját kihasználni, akkor fényforrásaidat illeszt be egy már meglévő vagy leendő okosrendszerbe. Ehhez nem kell más csak egy "gateway", pl. a Philips Hue Bridge, amely lehetővé teszi a kommunikációt a fényforrásaid és a telefonod/távirányítód között.

3. Online mód egy okos otthon rendszer részeként: A SMART+ termékcsalád  kompatibilis más okosrendszerekkel is. Így okosvilágítási eszközeidet más okosrendszerekkel könnyedén összekapcsolhatod (pl. Amazon Echo, SmartHome, Magenta SmartHome).


Miért válasszuk a SMART+-t, és ne az összes többit?

Minden okos rendszernek meg vannak a maga sajátosságai, kényelmi funkciói, egyedi kínálata, és saját vezérlése. Így ezeket megvizsgálva kell eldöntenünk, hogy melyik felel meg leginkább saját igényeinknek. 

Például SMART+ Apple HomeKit termékeket olyan iPhone vagy más IOS termékkel rendelkező tulajdonosoknak ajánljuk elsősorban, akiknek nem jelent gondot a telefonnal vagy a hanggal történő vezérlés. Míg a többi SMART+ fényforrást azoknak, akik egy OSRAM SMART+-szal kompatibilis okos világítási rendszer kialakításán gondolkoznak vagy már rendelkeznek vele.


OSRAM SMART+ termékkínálat és vezérlés

A fényforrások között, ahogy a Philips Hue-nál is, 3 szintet különböztethetünk meg:

  • DIM: Azaz a fényerőszabályozható fényforrásokat
  • Tunable White: Azaz olyan fényforrásokat, amelyeknek a fehér színhőmérsékletét tudjuk állítani (meleg fehértől egészen a hideg fehérig, 2700K-tól 6000K-ig). Ezek egyben fényerőszabályozhatóak is.
  • Multicolor: Azaz a színes fényforrások (16 millió szín), amelyeknek fehér színhőmérséklete is állítható (RGBW) illetve fényerőszabályozhatóak is

A kínálatban megtalálunk beltéri, kültéri fényforrásokat illetve kiegészítőket is, amelyek segítségével hagyományos termékeinket is okosíthatjuk illetve már meglévő okoseszközeinket is jobban kihasználhatjuk. Ahhoz pedig, hogy rendszert is kialakítsunk kell egy központi egység (HUB – vagyis az agy), ami kommunikál fényforrásaink között. Ehhez jó a Philips Hue Bridge, mivel mind a két termékcsalád egy nyelvet beszél (ZigBee).


Többi okosrendszerünkről itt olvashatsz: