LED-es okos világítási rendszer, de melyik?

Szerző Niki 2018.05.24 0 Hozzászólások Tudástár,
LED-es okos világítási rendszer, de melyik?

Egyre csak bővül okos (SMART) LED fényforrásaink kínálata, annyira, hogy át is alakítottuk SMART menüpontunkat honlapunkon (amelyet ITT találsz) a jobb tájékozódás érdekében.

A LED világítás új generációja az "okos'' (SMART) LED világítás. Így mi is arra törekszünk, hogy a hagyományos, energiatakarékos, és környezettudatos LED-es fényforrások mellett, elérhetővé tegyük számodra azokat is, amelyek olyan extra funkcióval rendelkeznek, amik már túl mutatnak a hétköznapokban elvárt világítástól.
Akár Philips Hue-ról, EGLO Connectről, Mi-Lightról vagy egyéb más okos rendszerről beszélünk, ezek a rendszerek már olyan SMART funkciókkal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően otthoni világításunkat jobban, praktikusabban, okosabban kitudjuk használni, és éppen végzett tevékenységünkhöz, hangulatunkhoz igazítani.

Ahogy korábban is írtuk már:

  • fényerőszabályozás
  • fehér színhőmérséklet változtatás
  • 16 millió megjeleníthető szín
  • időzítés
  • egyéni és csoportos vezérlés
  • hangulatok, témák beállítása

ezek mind-mind a SMART rendszerek előnyei.

És, hogy melyik a jobb, vagy hogy melyiket válasszuk?

Ahogy felsoroltuk ezeknek a rendszereknek mindegyike rengeteg plusz funkcióval rendelkezik, így inkább más szempontokat kell végiggondolnunk, hogy melyik a leginkább megfelelő számunkra:

Fényforrások kínálata

Először is érdemes átnézni, hogy az egyes okos rendszerek kínálata milyen fényforrásokat tartalmaz. Mire is szeretnénk használni: hangulatvilágításnak vagy fővilágításnak? Milyen teljesítményre van szükségünk? Beépített LED-es megoldást keresünk vagy már egy meglévő lámpánkba fényforrást? Új Bluetooth családunk vagy az EGLO Connect kínálatában például találunk kis és nagy paneleket is. Míg a Philips Hue kínálatában a dizájnosabb megoldásoké és a komplett szetteké a főszerep. Dizájnos darabokat szintén megtalálunk mostantól Mi-Lighttal vezérelt LED fényforrásaink közt is. Gondolunk itt a múlt héten bemutatott lineáris LED hasábokra.

Vezérlés

Fontos átgondolni, hogy milyen vezérlés az, amelyet közelebb érzünk magunkhoz. Ezeket a rendszereket lehet irányítani távirányítóval vagy telefonos applikáció segítségével. Általában minden rendszer tartalmazza mind a két megoldást. Mégis a Philips Hue, vagy Bluetooth-os családunk, a nevéből adodóan inkább okos eszközről irányítandóak. Míg a Mi-Light rendszer távirányítós vezérléssel működik a legjobban.

Garancia

Sokak számára fontos szempont a garancia kérdése is, ami persze érthető, hiszen magasabb árfekvésű rendszerekről beszélünk. Mi a legtöbb termékre 2 év garanciát biztosítunk, de egyes gyártók pl. Az EGLO 5 év garanciát ad okos termékeire.

Ár

Bár a LED-es megoldások ára mostmár a legtöbb ember számára már egyre inkább elfogadható, azért az okos megoldások, rendszerek, azok közül is az ismertebb márkák (Philips, EGLO), nagyobb pénztárcát követelnek meg. Így tényleg érdemes átgondolnunk, hogy mik azok a szempotok, amik a legfontosabbak számunkra, amikor egy rendszer mellett elköteleződünk.

+Hasonlítsd össze!

Talán sokan nem is tudják, de oldalunkon elérhető egy nagyon jó kis funkció, a termékek összehasonlítása. Példaként hoztunk egy 12 Wattos RGB LED panelt, 3 különböző SMART rendszerünkből. Az összehasonlítással talán megtudjuk könnyíteni a döntést. Kattints ide

SMART termékeinket itt találod, kattints ide:

MEGNÉZEM