Biztonság és dizájn! Világításkorszerűsítés és fertőtlenítés a Synlab Magánvérvételi helyén (Mammut) I. ütem

Szerző Enikő 2022.02.15 0 Hozzászólások Megvalósult LED alkalmazások,
Biztonság és dizájn! Világításkorszerűsítés és fertőtlenítés a Synlab Magánvérvételi helyén (Mammut) I. ütem

Ide kattintva az esettanulmány pdf formában is megtalálható


A SYNLAB Magyarország és Európa legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója. A SYNLAB Group 4 kontinensen 36 országban van jelen, több mint 24 000 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele 2,6 milliárd euró, évente 500 millió vizsgálatot végez. Magyarországon országos vérvételi és laboratóriumi hálózattal rendelkezik (közel 100 helyszínen). Összesen 5000-féle vizsgálatot végeznek a Synlabnál. 
 

 

Kihívás, elvárás

2021-es év második felében a Synlab Kft. a Mammut 2-ben található vérvételi helyének kibővítését és felújítását tűzte ki célul. Ebbe beletartozott a bejáratot, a régi illetve az új helyet összekötő folyosók megvilágítása, valamint a VIP vendégeknek szánt váróterem világításának kialakítása is. Ügyfelünk számára fontos volt, hogy szemet kímélő, minőségi világítás jöjjön létre, amely kinézetében is teljesen illeszkedik a modern és professzionális környezethez, ami a Synlabot jellemzi, különösen a VIP vendégeknek szánt váróteremben.

 

Megoldás

Az elvárásoknak megfelelően, egyedi kialakítású, modern hatású LED profilokból kialakított LED lámpákat terveztünk mind a váróterembe, mind pedig a folyosóra.

Az alumínium LED profilokba természetes fehér, méterenként magas lumenszámmal rendelkező LUX szalagokat terveztünk. Valamint a LED profilhoz FROZEN típusú fedőt választottunk. Eleget téve a professzionális kialakításnak, hiszen víztiszta fedőkkel ellentétben a FROZEN fedőn nem látszik át a LED szalag, hanem egy egyenletes világítófelületet biztosít, miközben a megfelelő fényátteresztés is megoldott.

A folyosón falon kívülre/mennyezetre szerelve, míg a VIP váróterembe függesztve kerültek fel a lámpák, egyedi formákat kialakítva. Szerintünk fantasztikusan sikerült.

 

 

 

Javaslatunkra a szalagok fényerőszabályzása is megoldott, hiszen Mi-light vezérlőkkel együtt kerültek beszerelésre a LED szalagok. Így biztosan beállítható az ott dolgozók és az ügyfelek számára a megfelelő fénymennyiség. A fényerőszabályzás falra szerelhető, letisztult kialakítású Mi-light dimmerrel lehetséges.

Egészségügyi intézmény lévén, természetesen nem volt kérdés, hogy bemutassuk és javaslatot tegyünk Sunclean termékek beszerelésére is. Hiszen a Sunclean termékek 99,9%-ban elpusztítják a felületeken és a levegőben lévő, baktériumokat, és spórákat teljesen kockázatmentesen. Biztosítva ezzel a magasfokú higiéniát mind az ügyfelek, mind pedig az ott dolgozók számára.

Ügyfelünk elégedett volt javaslatunkkal, így a munkálatok során már az első ütemben beszerelésre kerültek a Sunclean levegő fertőtlenítő eszközei (4db) is a vérvételi helyiségekbe az ajtó fölé. Az eszköz passzív fertőtlenítési funkcióval rendelkezik, azaz folyamatos működés mellett a felszálló levegőt fertőtleníti.

 

 

A felújítás II. ütemére 2022 tavaszán (április-május) kerül sor, amely során a VIP vérvételi helyiségekbe 60x 60 cm-es Sunclean LED panelek, a recepcióra pedig további egyedi design lámpák, ezúttal süllyesztve, kerülnek beszerelésre.

 

Eredmény


A Synlab Hungary Kft. számára jól kifejezhető és ügyfeleik felé jól kommunikálható értékek:

  • a Synlab professzionalitását továbbvivő világítástechnikai megoldások és kinézet mind a várótermekben, mind pedig a bejáratot és a helyiségeket összekötő folyosót.
  • egyedi igényekre szabható világítási beállítások - fényerőszabályozás
  • a VIP ügyfelek számára kialakított exkluzív, modern váróterem a világítási eszközöket is beleértve
  • a vérvételi helyeken biztosított folyamatos levegőtisztítás teljesen biztonságosan, biztosítva az ügyfelek és az ott dolgozók számára a fertőtlenített, tiszta levegőt.

 

Beépített termékek:

Sunclean levegő fertőtlenítő eszköz
ILEDO LED profil
Természetes fehér LUX LED szalag
Mi-light vezérlő és fali dimmer

Forrás:

Ide kattintva az esettanulmány pdf formában is megtalálható