Biztonságban a gyerekekért! Világításkorszerűsítés és fertőtlenítés az IBS Fürkész iskolában

Szerző Enikő 2022.02.15 0 Hozzászólások Megvalósult LED alkalmazások,
Biztonságban a gyerekekért! Világításkorszerűsítés és fertőtlenítés az IBS Fürkész iskolában

Az esettanulmány pdf formában is megtalálható itt.

A Budapest II. kerületi Fürkész Általános iskola hitvallása, hogy olyan környezetet teremtsen az odajáró gyerekeknek, ahová boldogan, várakozással telve indulnak, ahol odafigyeléssel, szeretettel veszik körül a pedagógusok. A jó iskola érdekes, sokszínű, amely kíváncsivá tesz és segít, miközben biztonságérzetet ad és hozzájárul a gyerekek fejlődéshez. E gondolat mentén haladt tovább az iskola vezetősége, amely 2021. második felében a tantermek világításának korszerűsítésére keresett megoldást.

 

Kihívás, elvárás

A kiválasztott tanteremben hagyományos, 36 wattos neoncsövek illetve armatúrák voltak felszerelve. A terem világításának fejlesztésénél a szabvány előírások szerinti megfelelés mellett egy olyan megoldást kerestek, amely megfelelő fénymennyiséget biztosít a diákok és tanárok számára. Emellett biztonságos, könnyen működtethető mindenki számára. Valamint magán iskola lévén könnyen kommunikálható a szülők felé.

 

Megoldás

 

2020 óta világszerte jelenlévő COVID-19 miatt különösen fontos egészségünk megőrzése, amely különösen nehéz, ha napjaink nagy részét nagyobb közösségben töltjük, például az iskolában. Éppen ezért, amikor megkerestek minket a projekttel, nem volt kérdés, hogy a SUNCLEAN termékeit ajánljuk a megbízó és a kivitelező felé.

Végül a SUNCLEAN 120 x 30 cm-es LED panelekre és a mennyezeti rögzítéshez szükséges panel beépítő keretekre esett a választás.

Az elvárásoknak megfelelően a LED panelek minőségi, tartós és megfelelő fénymennyiséget biztosítanak. A szabvány szerinti megfelelés érdekében a LED panelek úgynevezett UGR<19 tulajdonsággal rendelkeznek, azaz a megfelelő szintű káprázás mentességet biztosítják, csökkentve ezzel a helyiségben tartózkodó személyek komfort érzetét.

A SUNCLEAN LED panelek azonban nem csupán világítási funkcióval rendelkeznek, hanem fertőtlenítő illetve légtisztító funkcióval is. A termékekbe

beépített UV-C technológia 99,9%-os hatékonysággal öli a baktériumokat és vírusokat, hiszen a Nap UV-C kibocsátásának sterilizáló hatására épül.

Tehát ötvözi az általános LED-es világítást és a UV-C baktérium mentesítést egy egységben és mindezt teljesen kockázatmentesen. Kockázatmentesen, hiszen a SUNCLEAN termékek mindegyikébe mozgásérzékelő radar van építve, amely biztosítja, hogy a fertőtlenítési funkció csak akkor működjön, ha senki sem tartózkodik az adott helyiségben.

 

 

A LED panelek mennyezetre rögzítését magasított 120x30 cm-es LED panel beépítő keretekkel oldottuk meg. A magasított kivitelre a LED panelek magasabb hátkialakítása miatt volt szükség.

 

Eredmény

Az iskola számára nyújtott számos érték, amely a külvilág, a szülők, a dolgozók felé is jól kommunikálható:

Korszerű, gazdaságos, minőségi világítás, amely az iskola vezetőségnek nagy örömére egy biztonságosabb környezetet is teremt mind az ott tanuló diákok, mind pedig a pedagógusok számára.

Nyugalmat ad a szülőknek, 

  • hiszen gyermekeik fertőtlenített teremben tanulhatnak (az UV-C 99,9%-os hatékonysággal öli a baktériumokat és vírusokat),
  • teljesen biztonságosan (a SunClean világít, ha a gyerekek bent vannak a tanteremben, és fertőtlenít, ha nincsenek bent),
  • a gyermekek szemét védve (a SunClean fénytechnikai paraméterei maximálisan kielégítik a legszigorúbb előírásokat. Az UGR < 19 érték káprázatmentes fényt biztosít)

Versenyelőnyt biztosítva ezzel az iskolának a többi magániskolával szemben.

A SUNCLEAN használata egyszerű, hamar megértette mindenki annak működését. A LED panelek fertőtlenítő funkcióját minden este takarítás után illetve napközben a nagyszünetben is használják, amikor nem tartózkodnak a tanulók a tanteremben.

Videó a működésről

 

Beépített termékek:

Forrás:

https://www.furkeszsuli.hu/a-jo-iskola
http://sunclean.info/

Ide kattintva az esettanulmány pdf formában is megtalálható