Tiszta levegő és fény! Világítás kialakítás és sterilizálás az Eda-Dent Fogászati rendelőben

Szerző Enikő 2022.02.18 0 Hozzászólások Megvalósult LED alkalmazások,
Tiszta levegő és fény! Világítás kialakítás és sterilizálás az Eda-Dent Fogászati rendelőben

Ide kattintva az esettanulmány pdf formában is megtalálható

Az Eda-Dent Kft. egy 2008 óta működő, 2 fős vállalkozás, amelynek fő tevékenységi köre a fogászati alapellátás finanszírozott és magán ellátási formában. Ehhez kapcsolódott az idéntől a szájsebészeti magán ellátás is.

 

Kihívás, elvárás

Az Eda-Dent Kft. 2022-ig bérleményben működtette magánrendelőjét, azonban az idei évre sikerült beruházni egy saját tulajdonú ingatlanba. A beköltözést megelőzően felújítási munkálatokra került sor, amelybe a világítási kialakítása is beletartozott.

Megrendelőnk olyan világítási megoldást keresett, amely megfelelő fényt nyújt mind a rendelőbe, mint pedig a műtőbe. A tulajdonosok a keresés során megtalálták weboldalunkat, és találtak rá a Sunclean termékekre. Azonban nem voltak biztosak benne, hogy a “normál” típusú LED panelekkel ellentétben, a magasabb áron kapható Sunclean 3in1 termékek ki tudják-e szolgálni megfelelően igényeiket:

,,Köztudott, hogy a fogászati rendelő levegője a nagyfokú aeroszol képződésnek köszönhetően igen fertőzött, vagy legalábbis nagyobb mennyiségben tartalmazhat fertőző képes ágenseket, más egészségügyi létesítményekkel összehasonlítva.” - dr. Tóth Erika

 

Megoldás

Nagyon örültünk a megkeresésnek és több egyeztetést követően sikerült a megfelelő világítási megoldást kialakítani a magánrendelőbe. A Sunclean LED panelek bizonyultak a legtökéletesebb megoldásnak, hiszen fertőtlenítő UV-C technológiájuk 99,9%-ban elpusztítják a felületeken és a levegőben lévő, baktériumokat, és spórákat. 

                                                            A fertőtlenítő folyamatról itt található a videó:

        


Mindez teljesen biztonságosan működik, hiszen a funkció, a termékekben lévő beépített radarnak köszönhetően, csak akkor lép működésbe, ha nem érzékel mozgást az adott helyiségben.

Az UV-C LED panelek UGR < 19 tulajdonságával a káprázás mentességet is biztosítják, kímélve ezzel a szemet a világítási funkció használatakor, amely különösen fontos, hiszen a vizsgálatok mellett műtéteket is végeznek a magánrendelőben.

 

A rendelőbe és a műtőbe 3-3 db 60 x 60 cm-es Sunclean UV-C LED panel került, emelnek rögzítését magasított LED panel beépítő keretekkel oldottuk meg.

 

Eredmény

Egy új helyre költözött magánrendelő számára kiemelten fontos értékek megteremtése:

  • magasfokú biztonság megteremtése és még jobb szolgáltatásnyújtás a rendelőben - a steril környezet megteremtése az UV-C LED paneleknek köszönhetően
  • jól kommunikálható és könnyen érthető egyedi technológia használata, ami előny a versenytársakkal szemben, és plusz érték az jelenlegi és potenciális ügyfelek számára
  • minőségi és káprázásmentes fény, amely növeli a komfortérzetet és kíméli a szemet
  • egyszerű és gyors használat, amely bármikor rendelkezésre áll: ,,Ezekben a járványos időkben és nemcsak, mindennap rendszeresen használjuk a műszak végén, de ha a szükség megkívánja a rendelés közben is, két beteg váltás között is, nagyon fontos a rendelő és műtő levegőjének a fertőtlenítése az UV-C lámpák segítségével.” - dr. Tóth Erika tulajdonos

 

Beépített termékek

Forrás

Ide kattintva az esettanulmány pdf formában is megtalálható