Marathon, a mi LED szalagunk

Szerző Letti 2023.10.17 0 Hozzászólások Tudástár,
Marathon, a mi LED szalagunk

Marathon, a mi LED szalagunk!

De nem túlzás ez egy kicsit? Egy cseppet sem! Elmondjuk miért…

 

Az innováció és a kreativitás mindig is hajtóereje volt cégünknek, ezért is is hoztuk létre a LEDISSIMO márkát.

 

Ez így volt 2019-ben is, amikor egy új világítástechnikai megoldást mutattunk be kínálatunkban a LED szalagok között. Ez a megoldás az IC technológia volt. Azaz a LED szalag minden chip-je áramgenerátoros IC-vel (integrált áramkör)  van ellátva amely állandó, egyenletes áramot biztosít minden egyes chip-nek, függetlenül attól, hogy az milyen távolságra helyezkedik el a betáplálástól.

 

De mi köze ennek a Marathonhoz?

A marathon vagy marathon futás ma már a kitartás egyik szimbólumává vált, amely sokak számára emberfeletti teljesítmény. Így ezt a kifejezést tartottuk a legtalálóbbnak, amivel LEDISSIMO IC áramgenerátoros szalagjainkat tudjuk jellemezni, így adtuk mi a Marathon nevet szalagjainknak, így született meg a Marathon LED szalag.

 

A LEDISSIMO MARATHON led szalag különleges és forradalmi termék, amelyet magunknak érzünk, amely a miénk, és az eredeti! A Marathon led szalag kifejezés pedig egyenlő a LEDvonal.hu saját márkájaba, azaz a LEDISSIMO családba tartozó LEDISSIMO Marathon LED szalaggal.

 

A Marathon LED szalag gyakorlati használata

A Marathon LED szalagok olyan lehetőségeket nyújtanak, amelyekkel a hagyományos LED szalagok nem rendelkeznek.

A legfontosabb előnyök közé tartozik:

Hosszú távolságok táplálása
 A Marathon LED szalagokkal több mint 5 vagy 10 métert is megtáplálhatunk egyetlen pontból, így hosszabb területek világítását könnyen megoldhatjuk anélkül, hogy sok ponton kellene kábelezni.

Egyenletes világítás
Az integrált áramkörrel ellátott chip-ek garantálják az egyenletes világítást, így nincsenek sötét foltok vagy fényerő ingadozások. A teljes betáplált szakasz ugyanakkora fényerővel világít a szakasz végén is.

Költséghatékony
Nagy távolságok, szakaszok esetén mindenképp érdemes az Marathon LED szalagokat választani, hiszen telepítésük, beüzemelésük jelentősen kevesebb munkával, erőforrással járnak, sokkal egyszerűbb a vezetékelés, és kevesebb szerelési anyag is kell hozzá.

Energiahatékonyság
A chip-ek áramgenerátoros IC-je minimalizálja az energiaveszteséget, így az LED szalagok rendkívül energiahatékonyak.

Kreatív felhasználás
A szalag könnyen alakítható, így különböző formákat és mintákat lehet vele létrehozni, ami kreatív dekorációs lehetőségeket nyit meg. Ha pedig szilikon Flexpro profiljaink egyikébe húzzuk, akkor tényleg nincs olyan világítási szög, amit nem tudnánk kialkítani vele.

 

Ma már a színek se jelentenek akadályt, hiszen nálunk először jelent meg az RGB, RGBW majd az RGB-CCT 

 

                                                                       

 

Hosszú távok hosszútávon

Már az első pillanattól a LEDISSIMO Marathon szalagai nyújtották a legjobb fény és a legjobb műszaki paramétereket, minősége nem megkérdőjelezhető, ezért is jár a 2+1 év garancia. 

A projektgazdák, a villanyszerelők, és viszonteladóink is hamar felismerték a benne rejlő lehetőségeket. Így a Marathon egy fogalom lett szakmai körökben. Olyannyira, hogy már a piacon most megjelenő másolatokat is Marathon névvel próbálják illetni, bár azok még sok paraméterben alulmaradnak a LEDISSIMO Marathonjával szemben. 

 

A Marathon LED szalag egy kivételes példa arra, hogyan lehet innovációval és kreativitással forradalmasítani egy meglévő piacot. 

 

 

 

Teljes Marathon kínálatunkat megtalálod itt: