LED-fal kalkulátor


!!!LED-FAL KÉSZÍTÉS ÁTMENETILEG SZÜNETEL!!!


LED-falak és fényújságok általános jellemzői:

 • Professzionális, kül- és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas, nagy fényerejű LEDfal és fényújság.
 • A nagy teljesítményű LEDek fényes nappal is jól látható fényerőt biztosítanak, ami távolról is oda vonzza az ember figyelmét. A LEDek fölött egy kis árnyékoló lemez található, így ha közvetlenül rá tűz a nap, a LEDfal illetve fényújság akkor is jól olvasható, ez nagy előnye a típusnak.
 • Mobilon vagy számítógépen futó szoftverrel állíthatjuk be a megjelenítendő tartalmat, az effektet, a tartalom (szöveg, kép, stb.) beúszásának sebességét, irányát, betűtípusát, betűméretét, késleltetését, stb, stb.
 • A szoftver könnyen kezelhető, a kijelzőt a csatlakoztatást követően azonnal felismeri, így semmilyen különleges számítógépes ismeretet nem igényel. A feltöltés után a készülék megjegyzi a kiírandó tartalmat, és a következő módosításig nem szükséges hozzá a telepítő eszköz.
 • USB-n keresztül tölthető fel a program. A hozzá szükséges program, illetve USB kiállás egyaránt tartozék. Opcióként rendelhető hosszabb USB kábel, Ethernet csatlakozási lehetőség és WiFi  modul.
 • A szoftver, és az USB csatlakozási lehetőség tartozék.
 • Kérésre ingyenesen felprogramozzuk a LEDfalat és beállítjuk az első megjelenítendő tartalmat.
 • Szállítási költségek: a 2 métert meghaladó méretű fényújságoknál a szállítás egyedi árképzés alapján történik!


A kalkulátorral kapcsolatos fontos tudnivalók:


Az alábbi kalkulátor segítséget nyújt a megfelelő LED-fal és fényújság konfigurációk összeállításában, s segítségével beállíthatja, a LED-fal vagy fényújság:

 • méretét;
 • felbontását;
 • színét (azaz kiválaszthatja, hogy milyen színű LED legyen a panelen);
 • kivitelét (beltéri vagy kültéri);
 • a tartalom feltöltésének módját; illetve 
 • egyéb opcionális kiegészítőket választhat ki kívánság szerint. 

Méret: Abból érdemes kiindulni, hogy a LED-falak és fényújságok alapegysége, alapsejtje egy LED-es modul, amelynek fizikai magassága 16 cm és szélessége 32 cm. A kalkulátor segítségével beállíthatja, hogy hány ilyen egységből álljon a LED-fal, fényújság vagy reklámtábla, azaz hány LED modul legyen a magassága és mennyi a szélessége.


Felbontás: Attól függően, hogy milyen felbontású a kívánt LED-fal vagy fényújság változhat az egy modulon található képpontok (pixelek) száma. Példa képen úgynevezett “P10”-es felbontás esetén, 1 képpont mérete 10 mm x 10 mm.  Ebben az esetben 16 x 32 pixel van 1 LED modulon. P5-ös felbontás esetén egy pixel mérete 5 mm x 5 mm. Így egy modulon 64 x 128 pixel van lehetővé téve akár videó és filmműsor tartalmak feltöltését és megtekintését. Minden LED-falunk legalább "P10"-es felbontású, amely a kereskedelmi célú alkalmazásokat kiemelkedően támogatja illetve választható a videózás élményét is lehetővé tevő "P5"-ös felbontás. Összehasonlításként a ma szokásos P13-as fényújságok vagy LED-falak egy képpontjának mérete 13 mm x 13 mm, így egy P10-es modul majdnem kétszer annyi (76%-kall több) képpontot tartalmaz min egy P13-as, ezáltal sokkal jobb olvashatóságot és vizuális élményt biztosítva. Ezen túlmenően a P5-ös felbontású LED-falak négyszer annyi (4 x) képpontot tartalmaznak mint a vele azonos méretű P10-esek.


Színek: Egyszínű piros, egyszínű választott színnel (zöld, kék, sárga, fehér) vagy színes (= RGB - Red Green Blue) opciók. RGB LED-falaink és fényújságjaink minden esetben úgynevezett "full colour" (teljes színpaletta) változatok amelyek több tízezer (a szokásos nyolc helyett) szín használatát támogatják a LED-fal tartalmának elkészítésekor kiemelkedő színvilágot lehetővé téve. P5 felbontású LED-falaink a tipikus alkalmazásuk miatt kizárólag színes (full colour RGB) változatban készülnek.


Kivitel: Beltéri és kültéri a felszerelés helyétől függően. A P10 és RGB LED-falak csak kültéri, míg a P5-ös RGB LED-falak csak beltéri kivitelben rendelhetők a kalkulátorban., 


Tartalom feltöltés: A tartalmat legegyszerűbb esetben egy USB porton keresztül (számítógéppel vagy pendrive-ról) lehet feltölteni a LED-falra. Ezen túlmenően lehetőség van opcionális WiFi vagy LAN (Ethernet) modulokkal távolról, akár Interneten keresztül, tetszőleges helyről feltölteni tartalommal a LED-falakat.


Opcionális kiegészítők: Választhat olyan extrákat is, mint hosszabb USB kábel, beépített hőmérő vagy a programozást segítő Ethernet interfész és/vagy WiFi modul. Ez utóbbi extra lehetővé teszi, hogy egy telefonra tölthető alkalmazás segítségével telefonjával egyszerűen programozhassa a fényújságot.


A LED-falakkal illetve fényújságokkal kapcsolatosan további információkat talál a www.fenyujsag.com oldalon illetve amennyiben olyan speciális alkalmazásra keres LED-falat vagy fényújságot (pl. információs táblák nagyobb felbontással), amelyet a kalkulátor nem tartalmaz, kérem keressen meg bennünket a bekapcs@ledvonal.hu email címen vagy a weboldalunkon megadott egyéb elérhetőségeinken.